Autoverzekering

Iedereen die in Nederland woont en een auto bezit is verplicht het voertuig minimaal WA te verzekeren. De autoverzekering is dus een verplichte verzekering, uiteraard heeft u wel de keuze voor een gewenste dekking. Tevens mag u zelf kiezen bij welke autoverzekeraar u de autoverzekering onderbrengt.

Dekkingen

De WA dekking is voor iedereen verplicht die een auto heeft en in Nederland woonachtig is. Dit houdt in dat u gedekt bent voor schade die u maakt aan andere voertuigen en zaken. Schade aan uw eigen voertuig wordt met de WA dekking niet gedekt.

Naast de WA dekking kunt u ook kiezen voor een beperkt casco dekking, ook wel de WA plus autoverzekering genoemd. Door voor de WA dekking te kiezen zijn ook bepaalde schades aan het eigen voertuig gedekt. Echter zijn dit wel alleen schades die uit bepaalde situaties ontstaan, denk hierbij aan bijvoorbeeld brand en natuurrampen. Indien u de auto het meest uitgebreid wilt verzekeren kiest u voor de volledig casco autoverzekering, ook wel de All Risk dekking genoemd.
Hierbij is bijna alle schade aan uw eigen voertuig gedekt, zelfs wanneer u betrokken raakt bij een ongeval waar u zelf schuld draagt.

Autoverzekeringen vergelijken

U mag zelf kiezen bij welke autoverzekeraar u de autoverzekering onderbrengt. U kunt ervoor kiezen de auto te verzekeren bij de aanbieder die u kent en wellicht al verzekeringen heeft lopen. Echter doet u er verstandiger aan om de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Hierdoor vindt u niet alleen de autoverzekering met de beste premie, maar ook wellicht met een betere dekking.