Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Bij het afsluiten van een reisverzekering kunt u kiezen voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Tevens zijn er andere verzekeringen als de annuleringsverzekering die hierbij afgesloten kunnen worden. U bent niet verplicht een reisverzekering voor uw reis af te sluiten. Dat neemt niet weg dat het wel verstandig is om aan een reisverzekering te denken, zodat u zorgeloos op reis kunt gaan. Met een reisverzekering wordt namelijk de schade tijdens de reis gedekt, denk hierbij aan materiële schade, maar ook aan letselschade.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering wordt doorgaans door consumenten gekozen die niet zo vaak op vakantie gaan, in ieder geval niet vaker als één keer per jaar. Op de dag dat u de reisverzekering in laat gaan begint de dekking en die eindigt uiteraard op de dag van thuiskomst. Binnen deze periode bent u dus gedekt voor de schade die u verzekerd.

Doorlopende reisverzekering

Indien u vaker dan één keer per jaar op vakantie gaat of langer dan 21 dagen dan bent u doorgaans veel voordeliger uit met de doorlopende reisverzekering. Voor een paar euro per maand bent u tijdens elke reis gedekt. Echter dient u van te voren wel even aan de verzekeraar door te geven dat u op vakantie gaat. Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat u altijd gedekt bent, ook wanneer u plotseling even een weekendje weg gaat. Voor een weekendje in het binnenland is de stap vaak te groot om nog een kortlopende reisverzekering af te sluiten, met een doorlopende reisverzekering bent u dus automatisch gedekt.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.