Rechtsbijstandverzekering

Wilt u in de toekomst juridische hulp krijgen bij verhalen van schade bij bepaalde conflicten? In dat geval is het verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Met deze verzekering krijgt u dekking voor juridische hulp. Dit kunnen allerlei verschillende geschillen zijn, echter hangt het ook af van de gekozen dekking of u juridische hulp kunt verwachten.

Dekkingen

Bij de rechtsbijstandverzekering zijn er drie verschillende dekkingen, namelijk:

  • – Verkeer
  • – Wonen
  • – Inkomen

U kiest zelf voor welke dekking u kiest en wellicht alle drie. Binnen deze dekking kunt u dan ook juridische hulp verwachten. Tevens zijn de kosten voor een gerechtelijke procedure, advocaten en externe deskundigen gedekt. Let op indien u voor de verkeer dekking kiest dat u dit niet al binnen uw autoverzekering gedekt is.

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Uit onderzoek is gebleken dat de kans behoorlijk groot is dat je in een juridisch geschil terecht komt, namelijk eeen op drie. Denk hierbij aan een besteld product wat maar niet geleverd wordt, of een gedwongen ontslag die dreigt of een verkeersongeval waarbij de schade verhaald dient te worden. Dit zijn maar enkele situaties van alle mogelijke juridische conflicten. In deze conflicten is het fijn dat u bijgestaan wordt door een juridische expert, maar dat u bovendien ook gedekt bent voor alle kosten die hierbij komen kijken.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken en afsluiten

Bent u van plan om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten? Denk dan eerst goed na over de dekkingen die u kunt kiezen, maar maak ook een vergelijking. Diverse vergelijkingssites kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Let echter niet alleen op de maandelijkse premie, maar neem ook goed de polisvoorwaarden door voor de beste dekking.