Uitvaartverzekering

Bij overlijden wilt u natuurlijk niet dat uw nabestaande uw crematie of begrafenis dienen te bekostigen. Sluit hierom dan ook een uitvaartverzekering af. U bent gedekt voor bepaalde producten en diensten of een bepaald bedrag welke gebruikt kunnen worden voor een eventuele crematie of begrafenis.

Natura uitvaartverzekering

Vroeger was een kapitaal uitvaartverzekering erg populair, tegenwoordig is dat de natura uitvaartverzekering. Met deze variant verzekert u zich voor de producten en diensten voor uw uitvaart. Bij de meeste natura uitvaartverzekeringen wordt dit door een uitvaartondernemer geregeld, bij sommige kunt u daarentegen zelf de uitvaartondernemer uitzoeken. De uitvaartondernemer zorgt ervoor dat deze producten en diensten waarvoor u zich verzekert heeft gerealiseerd worden, uiteraard wordt dit bekostigt door uw uitvaartverzekering mits het binnen de gekozen dekking valt.

Waarom een natura uitvaartverzekering hedendaags populairder is komt door inflatie. U verzekerd u zelf voor producten en diensten en aan de hand van de gekozen producten en diensten wordt uw premie bepaald. Dit premie bedrag blijft vast staan tot het einde van de looptijd. Echter kan het goed mogelijk zijn dat deze producten en diensten in de toekomst veel meer waard zijn als nu, desondanks vind de uitkering plaats op basis van wat verzekerd en dus afgesproken is.

Kapitaal uitvaartverzekering

Met de kapitaal uitvaartverzekering verzekerd u een geldbedrag. Dit wordt uitgekeerd bij overlijden en hiervan dienen de nabestaanden de uitvaart te betalen. Bij deze variant heeft u wel last van inflatie en hierdoor loopt u het risico dat de uitvaart niet bekostigt kan worden met het verzekerde bedrag. Daarentegen hebben uw nabestaanden wel veel meer keuzevrijheid en kunnen zij zelf de begrafenis of crematie regelen.