Wat is assurantiebelasting?

Bij het afsluiten van de meeste verzekeringen komt u de term assurantiebelasting tegen, maar bent u benieuwd wat dit nou eigenlijk betekend? Voor verzekeringen dient u premie af te dragen, daarnaast wordt op de meeste verzekeringen ook nog extra een assurantiebelasting berekend. Hierdoor moet u dus meer premie afdragen, de assurantiebelasting die de verzekeraar van u ontvangt dienen zij weer aan de overheid af te dragen.

Welke verzekeringen

De assurantiebelasting geldt niet voor alle verzekeringen, maar wel onder andere op de volgende belangrijke verzekeringen:

  • – Autoverzekering
  • – Inboedelverzekering
  • – Opstalverzekering
  • – Aansprakelijkheidsverzekering
  • – Rechtsbijstandverzekering
  • – Reisverzekering

Daarentegen zijn ook sommige verzekeringen uitgesteld van assurantiebelasting. Bijvoorbeeld alle verzekeringen die met het welzijn en de dood van mensen te maken hebben zijn uitgezonderd van deze belasting.

Hoogte assurantiebelasting

Helaas is vorig jaar de hoogte van de assurantiebelasting flink omhoog gegaan, namelijk van 9,7 procent naar 21 procent. Hierdoor dachten veel consumenten dat hun verzekeraar duurder werd, echter werden de verzekeringen in het algemeen hierdoor duurder. Bij elke verzekeraar dient u namelijk gewoon de assurantiebelasting af te dragen.

Door de hoogte van deze belasting is het wel verstandig om goed na te denken over vooruitbetalingen van premie. De meeste verzekeraars geven korting indien u bijvoorbeeld per jaar uw premie afdraagt. Echter is het totaalbedrag natuurlijk door de verhoging wel veel meer geworden en dient u zich af te vragen of u dat in eeen keer kunt betalen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.